Erevoorzitter

Leerlingenvereniging Libertas heeft een erevoorzitter, die de belangen van de vereniging behartigt en als ambassadeur optreedt. Krachtens Artikel 42 lid f en Artikel 44 heeft de Algemene Vergadering de heer Klaas Gerard Jumelet per 1 december 2016 benoemd tot honoraire voorzitter van Leerlingenvereniging Libertas, wegens zijn buitengewoon uitzonderlijke inzet voor de oprichting in 2015, zijn getoonde wilskracht tijdens zijn bestuursjaar als Praeses (2015-2016) en zijn oplettendheid en behoedzaamheid tijdens zijn tijd als President-curator (2016) van de vereniging.

erevoorzitterklaasjumelet
Erevoorzitter Klaas Gerard Jumelet tijdens de oprichtingsvergadering van VVD Greiden, Marren & Wad.

Klaas Gerard Jumelet is bestuurslid van VVD Greiden, Marren & Wad, bestuurslid van JOVD Friesland, campagneleider voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017 van VVD Harlingen, adviseur van de raadsfractie van VVD Harlingen, adviseur van de begeleidingsgroep van de jeugdgemeenteraad van Harlingen en erevoorzitter van LV Libertas.

Hij heeft in 2015 de Algemene Studentendebatvereniging Alexis de Tocqueville opgericht, de eerste en nog steeds de enige debatvereniging in noordwest-Friesland. Door de harde eisen van de heer Jumelet hebben meerdere managers van de RSG Simon Vestdijk de Statuten moeten doornemen alvorens akkoord te gaan, maar uiteindelijk is het gelukt een vereniging op te richten. In 2016, vlak na het aftreden van Jumelet als voorzitter en het aantreden van een geheel nieuw bestuur, werd er door het bestuur besloten om een nieuwe weg in te slaan en de vereniging uit te breiden. Jumelet werd vertrouwd om de kar te trekken en heeft ASDV Alexis de Tocqueville omgevormd tot LV Libertas. Sindsdien verdubbelde het ledenaantal en het aantal activiteiten, waardoor er een raad van toezicht (het Curatorium) gevormd moest worden. Het Praesidium benoemde Jumelet tot voorzitter van de raad van toezicht. Na korte tijd nam Jumelet afstand van deze functie, omdat hij onverwachts een functie binnen de JOVD en een functie binnen de VVD kreeg aangeboden. Hij houdt zich nu – naast zijn bestuurlijke functies – vooral bezig met het behartigen van belangen en het adviseren van besturen en werkgroepen.